Обрано нового Провінційного вікарія

9 вересня 2020 року Капітул Вікаріату України св. Михаїла Архангела обрав нового Провінційного вікарія. Ним став о. Ярослав Кравець ОР, який до цього виконував обов’язки заступника пріора домініканського монастиря у Варшаві, віце-синдика Польської провінції та директора Місійного секретаріату.

Оскільки через пандемію коронавірусу цьогоріч усі зібрання Капітулу відбуваються в онлайн-режимі, голосування та введення на посаду новообраного Провінційного вікарія також відбувалось за допомогою сучасних засобів онлайн-комунікації. У наступні кілька днів під головуванням Провінційного вікарія брати продовжать обговорення різноманітних актуальних питань, що стосуються життя та служіння домініканців в Україні.

Варто зауважити, що о. Ярослав чудово володіє українською мовою, адже раніше вже деякий час служив в Україні, зокрема в Києві та в Чорткові. А з червня 2018 року він є душпастирем української спільноти при храмі святого Яцека у Варшаві, якою опікується і для якої кожної першої неділі місяця служить меси в латинському обряді.

Вітаємо о. Ярослава і бажаємо йому заступництва святого Домініка та всіх потрібних дарів Святого Духа на новому шляху служіння. Deo gratias!